Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Starbucks увеличава печалбата си по-силно от очакваното

Разочароващите приходи обаче натискат надолу цената на акциите

Starbucks увеличава печалбата си по-силно от очакваното

Снимка: Bloomberg LP

Най-голямата верига кафенета в света Starbucks повиши годишните си цели след ръст на печалбата през последното тримесечие. През трите месеца до края на март Starbucks удвои нетната си печалба на годишна база до 659,4 милиона долара, обяви компанията. Приходите са се повишили с 11 на сто до 6,7 милиарда долара.

Още по темата

За цялата 2021 финансова година Starbucks прогнозира приходите да са в диапазона между 28,5 и 29,3 млрд. долара, което е леко увеличение спрямо предходната прогноза. Прогнозите и за печалбата бяха увеличени.

„Много съм доволен от нашия напредък“, заяви главният изпълнителен директор Кевин Джонсън. Сега бизнесът в САЩ напълно се е възстановил от причинената от коронавируса криза.

Приходите от продажби от обекти, отворени поне от година – внимателно следена от пазарите метрика, продължават да растат, насърчени от процъфтяващите продажби в Китай – със значителните 15%, но пандемията имаше силно негативно влияние през предходната година. Анализаторите очакваха средно значително по-висок резултат.

Листнатите на NASDAQ книжа на Starbucks поевтиняват в предборсовата сесия с 1,61 на сто до 114,28 долара.

На вътрешния си пазар Starbucks ускорява промените в бизнеса си, като затваря около 800 по-слабо представящи се локации и създава нови видове обекти, като градски кафенета без места за настаняване и повече обекти в предградията, от които да се взимат поръчки с кола.

Целта на компанията е да достигне 55 хил. кафенета в глобален мащаб до 2030 г.

Добавянето на повече локации ще помогне на глобалната верига да достигне до нови клиенти, след като прогнозира, че световният пазар за кафе, към който е насочена, ще достигне 450 млрд. долара до 2023 г. В момента Starbucks има близо 33 хил. обекта.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Blue Origin продава на търг пътуване в Космоса с Джеф Безос